Při přestřelce v Afghánistánu byli zabiti dva cizinci

Kábul - Neznámý útočník zavraždil v centru afghánského Kábulu dva cizince, jednalo se o Brita a Jihoafričana. O život přišel také jeden z členů afghánské ostrahy. Tamní úřady zatím nebyly schopné potvrdit národnost zastřeleného muže. K incidentu došlo před kanceláří společnosti DHL. Zda oba cizinci patřili k jejím zaměstnancům, se zatím nepotvrdilo. Útočník začal pálit na auto, které před ní stálo.

Zástupce šéfa kábulské policie Alí Šáh Ahmadzaj uvedl, že v přestřelce byli zraněni také další dva afghánští strážci centrály DHL. Policie nevylučuje, že se jeden z postřelených členů ochranky na útoku sám podílel. Motiv činu zůstává neznámý a nikdo se k němu zatím nepřihlásil, prohlásil Ahmadzaj.

Dnešní střelba následuje poté, co neznámí ozbrojenci v Kábulu počátkem tohoto týdne zastřelili Britku pracující pro humanitární organizaci Serve Afghanistan.

Ozbrojené útoky jsou v afghánské metropoli, která byla dosud násilí vládnoucího v ostatních částech země ušetřena, v posledních týdnech stále častější.