Během protivládních protestů na Madagaskaru zemřelo už 59 lidí

Antananarivo - Hasiči na Madagaskaru našli 25 uhořelých těl. Zvýšil se tak počet obětí protivládních protestů. Metropoli zasáhla největší vlna násilí za poslední roky. Zemřelo nejméně 59 lidí. V ulicích se sešly desítky demonstrantů, kteří žádají novou vládu a podporují opoziční média. Státní televize, která má vazby na prezidenta, skončila v plamenech.

Armáda vyhlásila na nadcházející noc zákaz vycházení v metropoli Antananarivo. V ulicích hlavního města v pondělí protestovaly desítky tisíc lidí, kteří se dožadovali nové vlády a demonstrovali proti přerušení vysílání opoziční rozhlasové stanice. Úřad prezidenta Marca Ravalomanany obvinil z násilných protestů opozičního předáka Andryho Rajoelinu a prohlásil, že vláda zasáhne, aby obnovila pořádek.    

Při protestech policisté zastřelili nejméně tři lidi a 11 jich bylo ušlapáno k smrti. Dalších 25 lidí bylo podle madagaskarské rozhlasové stanice zastřeleno policisty při rabování obchodů v Antananarivu a v přístavním městě Tulear. Několik nákupních center také zachvátily plameny a uvnitř uhořelo nejméně 20 osob, uvedly hasičské sbory.