Řidič havarovaného slovenského autobusu odešel z nemocnice

Banská Bystrica - Po sobotní tragické srážce autobusu s osobním vlakem ve středoslovenské Polomce zůstává v nemocnicích ještě dvanáct lidí. Další tři včetně řidiče, který nehodu údajně zavinil, již byli propuštěni. Při tragické srážce vlaku a autobusu nedaleko obce Polomka zemřelo v sobotu 12 lidí.

Pět zraněných turistů zůstává v nemocnici v Banské Bystrici, jednu pacientku v neděli převezli do nemocnice v Partizánském. V Brezně nadále ošetřují šest zraněných, tři včetně šoféra propustili na vlastní žádost nebo na žádost příbuzných. Primář nemocnice v Brezně Peter Saktor uvedl, že řidič autobusu odešel z nemocnice na vlastní žádost a v doprovodu příbuzných.

Příčiny havárie slovenská policie stále vyšetřuje. Podle mnoha zdrojů však řidič nestihl zařadit rychlost a zůstal stát na železničním přejezdu. Vlak poté do vozu narazil plnou rychlostí. Kdy budou vyšetřovatelé pokračovat ve výslechu řidiče, banskobystrická policie dnes odmítla sdělit. Nevyjádřila se ani k jeho případnému obvinění.

V Bánovcích nad Bebravou chystají na čtvrtek společné rozloučení s oběťmi neštěstí, k němuž dali souhlas pozůstalí. Bude mít ekumenický charakter, přítomni budou zástupci církví podle náboženského vyznání mrtvých.