„Švýcarský gigolo“ vymámil z žen miliony eur

Mnichov - Jeden z nejsledovanějších německých soudů skončil v Mnichově šestiletým trestem pro muže přezdívaného "švýcarský gigolo". Podvody a vydíráním bohatých žen si přišel 44letý Helg Sgarbi na miliony eur. Osudným se mu stal nakonec vztah s nejbohatší Němkou, dědičkou koncernu BMW.

Helg Sgarbi hovořící šesti jazyky vzdal někdejší profesi investičního bankéře a zaměřil se na bohaté ženy středního a staršího věku. V luxusu horských středisek a evropských měst se jim představoval jako zvláštní zmocněnec pro krizové zóny. Začal si s nimi románek a po získání kompromitujících materiálů oběti vydíral. Získal tak milionové částky. Celkem takhle napálil čtyři ženy.

Oběť:

„Fascinovalo mě na něm to, že byl jiný. Nezdál se jako gigolo, ale jako někdo, kdo má co říct a kdo se zajímá.“

Gigolo ale doplatil na vztah s dědičkou koncernu BMW Suzanne Klattenovou. Sgarbimu dala v začátku vztahu 7 milionů eur na odškodné, které měl prý zaplatit dívce zraněné při autonehodě. Pak chtěl ale víc. V dopise žádajícím o 14 milionů Klattenové napsal: „Zatímco tobě hrozí velmi vysoké riziko, moje je zanedbatelné.“

Dědička se ale obrátila na policii. Ukázalo se, že její důkazy kompromitovaly podvodníka. „Trestní sazba za zvlášť nebezpečné podvody je až 10 let. Za těžké vydírání až 15. Čeká ho dlouhý trest,“ maloval Sgarbimu budoucnost žalobce Anton Winkler. Nakonec dostal podvodník ale jenom šest let. Mimo jiné proto, že se za své činy omluvil. Kde ale skončily peníze, které mu jeho podvody vynesly, zatím neprozradil.