Sibiřští policisté objevili dívku, která žila od narození se psy a kočkami

Praha - Policisté ve východosibiřském městě Čita objevili pětiletou dívku, která strávila celý život zavřená s kočkami a psy. Holčička nemluví a komunikuje pouze pomocí gest převzatých od zvířat, se kterými žila v izolaci - na příchozí policisty skákala a štěkala. Nyní je v péči psychologů. Zatím není jasné, co vedlo rodiče dívky k tomu, že ji nechali vyrůstat v takto extrémních podmínkách. Policie nyní vyslýchá její matku, po otci vyhlásila pátrání.

Policisté našli dívku ve špinavém oblečení v jednom z bytů v Čitě po upozornění sousedů. „Pět let dívku v bytě, který nikdy neopustila, vychovávalo několik psů a koček,“ uvedla policejní mluvčí. Byt silně zapáchal po zvířatech, neměl topení, vodu ani odpadní systém.

Policisté dívku předali do dětského domova. Podle policejní mluvčí ji zde v současnosti pozorují psychologové. Tamní odborníci odhadují, že je dívka na duševní úrovni dvouletého dítěte. „Neumí používat ani lžíci, jídlo z talíře hltá podobně jako zvířata,“ prohlásila psycholožka z dětského domova.

Holčička žila od narození s kočkami a psy (zdroj: ČT24)