Italská policie zatkla 61 členů camorry

Řím - V Neapoli bylo zatčeno 61 členů drogového gangu podezřelých z příslušnosti k místní camoře. Podle policie nutili mafiáni místní podnikatele platit výpalné a kontrolovali obchod s kokainem, který byl do země pašován ze Španělska. Jsou obviněni také z nelegálního držení zbraní. Camorra operuje nejen v Itálii, ale i v Evropě a Americe.

„Vydali jsme zatykače na 64 osob, všechny jsou v podezření, že patří ke klanům camorry. Tři podezřelí za mřížemi už jsou,“ oznámil mluvčí neapolské policie. Ve všech případech jde o příslušníky rodinného klanu Sarno. Obvinění jsou postavena na zločinném spolčování, vydírání, lichvě a pašování drog.


Je to další vážná rána, kterou policie v posledních dnech camoře zasadila. Počátkem týdne dopadli policisté jednoho z jejích předáků Antonia Bastona, který ovládal rozsáhlou překupnickou síť zaměřenou na pašování kokainu z Latinské Ameriky do Evropy a figuroval na seznamu stovky nejhledanějších zločinců Itálie. O několik dní dříve utrpěl těžkou ránu i mocný rodinný klan Amato-Pagano ovládající značnou část neapolského zločineckého podsvětí. Ve spolupráci se španělskými úřady byl v Marbelle na jihovýchodě Španělska zadržen šéf klanu Raffaelle Amato, který byl na útěku před italskou spravedlností už od roku 2006 a byl považován za hlavního dodavatele kokainu do oblasti Neapole.

Italská policie zatkla členy drogového gangu
Zdroj: ČT24