Auto v německém Mendenu vjelo do průvodu, zabilo dva lidi

Menden (Německo) - Dva lidi zabil automobil, který vjel v neděli do festivalového průvodu v obci Menden na západě Německa. Zraněno bylo šest desítek lidí, z toho čtrnáct těžce. Policie zatím neví, proč 80letý řidič ztratil kontrolu nad vozem. Prověřuje zatím verzi, že za volantem dostal infarkt.

Na místě zasahovalo pět záchranných vrtulníků a sedm sanitek. Neštěstí se odehrálo kolem 16:00 u náměstí, kde oslavoval 60. výročí svého vzniku místní střelecký spolek sv. Huberta. Průvod právě dorazil k náměstí, když řidič ztratil kontrolu nad černým mercedesem a vjel do lidí. Oba dva mrtví byli členy místního spolku. Oslav se ale účastnili také nimrodi z okolních obcí.

„Není vyloučeno, že dostal infarkt,“ řekl na webu deníku Welt Johannes Ismar ze střeleckého spolku ze sousední obce. Podle webu DerWesten.de prý důchodce předjížděl sanitku a na konci manévru vjel do zadní části průvodu.

Podle webu listu Welt jel zřejmě nepřiměřenou rychlostí. "Slyšel jsem jenom
ránu a najednou létali vzduchem lidi," popsal očitý svědek. Automobil se řítil více než 50 metrů davem, než zpomalil, napsal list Der Spiegel.