Pachatel atentátu v Topoľčanech je znám, jeho motiv nikoliv

Bratislava - Slovenská policie už zná totožnost pachatele, který stojí za úterním výbuchem ve firmě Euromont TO ve slovenských Topoľčanech. Podle ní jde o 36letého Petera H. z obce Veľké Ripňany. Útočník při explozi zahynul, dalších pět lidí bylo zraněno – včetně manželky a matky šéfa firmy. Motiv a další okolnosti případu policie nadále vyšetřuje, informovalo dnes policejní prezidium.

Slovenská média si kladou otázku, zda je exploze dílem pomatence, nebo vyřizováním účtů. Bratr majitele firmy má podle nich pochybnou minulost a v současné době je ve vazbě za hospodářskou trestnou činnost. V roce 2005 byl například obžalován za vydírání, loni v červnu byl unesen a únosci za něj žádali třímilionové výkupné. Podle některých hypotéz mohlo jít o opětovné zastrašování majitele firmy, policie ale zatím odmítla podobné souvislosti komentovat.

Útočník prý v úterý krátce před polednem přišel do firmy Euromont a chvíli hovořil se zaměstnanci. Potom vyšel ven a vybuchla na něm nálož. Vzápětí z domu vyběhli tři zakrvavení a popálení zaměstnanci Euromontu.

Ve slovenských Topoľčanech vybuchla bomba
Zdroj: ČT24