Osm členů ochranky americké ambasády přišlo kvůli pitkám o místo

Kábul – Americká ambasáda v afghánské metropoli Kábul propustila osm členů ochranky. Zaměstnanci soukromé agentury, která zajišťuje ostrahu amerického zastupitelského úřadu, pořádali bujaré pitky, na kterých ponižovali nováčky. A to jim úřad nehodlal trpět. Skandál se provalil poté, co se na veřejnost dostaly fotografie, které zachycovaly obscénní chování zaměstnanců ochranky.

O ochranu ambasády se stará soukromá společnost ArmorGroup, která podepsala s americkými úřady 5letý kontrakt za 189 milionů dolarů. Firma zaměstnává víc než 450 lidí. Pověst agentury ale značně utrpěla poté, co se na veřejnost dostaly soukromé fotky členů ochranky. Kvůli skandálu přišlo o místo osm lidí. Celý incident se zatím vyšetřuje, je proto možné, že budou propuštěni i další lidé. 

Snímky s opilými strážníky poslala na americké ministerstvo zahraničí organizace Project on Government Oversight. Netradiční večírky ochranka sice pořádala mimo službu, i tak ale nehodlal americký úřad jejich chování trpět. Pitky se konaly v ubytovnách strážníků, kde ambasáda nyní zakázala pití alkoholu.