Steini girl zpívá muži svých snů – socialistovi Steinmeierovi

Berlín - Sociálně demokratický kandidát na německého kancléře Frank-Walter Steinmeier získal v předvolební kampani nového stoupence. Svým pěveckým vyznáním lásky ho podpořila vyvinutá dlouhovlasá brunetka, která ho v klipu familiárně oslovuje „Steini“. Nahrávka, v níž dívka pěje o „muži svých snů“ a „nejlepším kandidátovi světa“, se rychle rozšířila po internetu. Parlamentní volby se v Německu konají o tomto víkendu.

Steini girl, tedy Steiniho děvče, zpívá o tom, jak je šedovlasý, obrýlený kandidát německé SPD „sladký“, „nová síla v zemi“, „hvězda na horizontu“, jak jí chybí a jak se nemůže udržet, když ho vidí. Angie – jak se v Německu říká Steinmeierově protikandidátce, kancléře Angele Merkelové – je pro ni příliš maskulinní.

Rozhovor se Steiniho dívkou přinesla předvolební internetová televize Wahlzeit.tv. Dívka tvrdí, že chce v prvé řadě dosáhnout toho, aby lidé šli volit. Věří ale, že se díky klipu objeví i pár nabídek „lukrativních džobů“.

Jestli píseň „svého děvčete“ už viděl a slyšel Steinmaier, není jasné. Jeho strana tvrdí, že s videem nemá nic společného. „Každopádně nepochází od nás,“ uvedla SPD. Centrála CDU se zas dnes nechala slyšet, že o klipu nemá „vůbec tušení“.

Mladá Němka se prý nechala inspirovat svou americkou předchůdkyní zvanou Obama girl neboli Obamovo děvče. Tato tmavovlasá kráska v kratičkých šortkách a vysokých podpatcích pěla loni v americké prezidentské předvolební kampani v USA o přednostech demokratického kandidáta Baracka Obamy a o tom, jak se do něj „zabouchla“.

  • Klip Steini girl autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1136/113518.jpg
  • Klip Steini girl autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1136/113524.jpg
  • Klip Steini girl autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1136/113525.jpg