Sarkozy dostal v dopise další kulku

Paříž – Francouzský prezident Nicolas Sarkozy dostal před týdnem další dopis, který mu hrozí smrtí. V obálce byla i kulka. Policie přitom už 20. září zatkla muže, který francouzským politikům včetně prezidenta poslal takových dopisů 30. Protiteroristická brigáda teď zjišťuje, zda neměl komplice.

Anonymní dopis byl poslán ze severofrancouzského Roubaix. Jeho autor ujišťuje, že přebírá štafetu takzvané buňky 34. Toto údajné uskupení stálo již za třicítkou výhružných dopisů, které často obsahovaly kulku a které byly posílány z jižní Francie politikům včetně Sarkozyho.

Z Roubaix a podle všeho od stejného autora pocházel i dopis s kulkou, který obdržela zdejší policie asi týden před zatčením podezřelého; 20. září zatkla v jihofrancouzské vesnici Hérépian jednapadesátiletého nezaměstnaného invalidu Thierryho J. Dva dny poté byl obviněn z vyhrožování smrtí a dalších zločinů a poslán do vazby, kde čeká na soud. Při výslechu se k autorství dopisů údajně přiznal, policie má dostatek usvědčujících důkazů včetně testů DNA.