Nedaleko Moskvy se zřítilo letadlo, oběti nejsou

Moskva - Do lesa nedaleko moskevského mezinárodního letiště Domodědovo se zřítilo velké dopravní letadlo. Na palubě bylo osm členů posádky a žádní cestující. Všichni přežili, celá posádka ale musela být hospitalizována. Tři zranění jsou ve vážném stavu. Letoun Tu-204 ruské společnosti Aviastar se vracel z Egypta. Krátce před přistáním v husté mlze zmizel, asi kilometr od letištní dráhy. Příčiny nehody se vyšetřují.

Stroj letící z egyptského letoviska Hurgada při přistávání přibližně v 0:35 našeho času dopadl na zem asi kilometr od přistávací dráhy. Letadlo spadlo do lesa a rozpadlo se na kusy. Ani k požáru, ani k výbuchu na palubě nedošlo, uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace.

Po katastrofě úřady zakázaly další lety s cestujícími malé uljanovské společnosti Aviastar-Tu, které zřícený letoun patřil. Samo letiště funguje normálně.

Stejný letoun Tu-204 společnosti Aviastar-Tu už v neděli, ve čtyři hodiny ráno místního času, musel na Domodědovu nouzově přistát. Při letu s 210 cestujícími na palubě do Hurgady totiž posádka zjistila kouř v kabině a rozhodla se na moskevské letiště vrátit.

Zřícené ruské letadlo
Zdroj: ČT24