Odpoví Putin Pamele Andersonové?

Moskva – Zastavte dovoz kožešin tuleních mláďat z Kanady do Ruska, vyzývá v dopise adresovaném ruskému premiérovi Vladimiru Putinovi kanadská herečka a modelka Pamela Andersonová. Rusko je jednou z mála zemí, jež import tohoto produktu, který je zakázán v Evropské unii i ve Spojených státech, povoluje. Dvaačtyřicetiletá hvězda seriálu Pobřežní hlídka napsala předsedovi ruské vlády podobný dopis již loni v dubnu, Putin na něj ale dosud neodpověděl.

„Vzhledem k tomu, že jste již zakázal zabíjení tuleních mláďat v Rusku, chtěla bych vás požádat, abyste rovněž vydal zákaz dovozu tuleních kůží z mé rodné Kanady, kde téměř všichni tuleni, kteří jsou usmrceni, jsou mladší než tři měsíce,“ uvedla ve svém dopise z 2. června herečka, která působí také jako mluvčí mezinárodní organizace Lidé pro etické zacházení se zvířaty (PETA).

Komerční lov tuleňů provozuje kupříkladu také Grónsko, Norsko či Namibie, v Kanadě je ovšem každoročně uloveno těchto zvířat nejvíce. V Rusku byl zakázán lov tuleních mláďat do stáří jednoho roku loni v březnu.