Při požáru statku v Německu zemřelo pět lidí

Limburg - Při požáru statku v Limburgu v německé spolkové zemi Hesensko zahynulo dnes nad ránem šest lidí. Dalších čtyři osoby byly zraněny a záchranáři je museli převést do nemocnice. Hasiči zatím nevědí, co požár způsobilo. Při příjezdu hasičů hořel statek od prvního patra nahoru. Do boje s plameny se zapojilo 60 lidí a podařilo se jim zabránit ohni, aby přeskočil i na přilehlé hospodářské budovy. Obytný dům ale zcela shořel. V plamenech zemřeli manželé a jejich tři dospělé děti. Před požárem se podařilo utéct otci jednoho z manželů a čtyřem lidem, kteří na statku pracovali.

Pětičlennou rodinu plameny překvapily ve spánku. Mezi oběťmi je i jeden ze polských brigádníků, kteří na statku pomáhali se sklizní. Muži se sice zpočátku podařilo uprchnout z podkroví, ale zřítil se z výšky a zemřel po převozu do nemocnice. Statkářská rodina byla v okolí dobře známá a tragédie tam způsobila šok. Zrušena byla i pouť, která se ve městě měla konat příští týden.

Požár propukl podle hasičů krátce po 0:30 v horním patře nebo v podkroví. Nic nenasvědčuje tomu, že by se manželé ve věku 56 a 59 let, jejich dcery ve věku 18 a 35 let a 33letý syn pokoušeli před plameny uprchnout. Hlásič požáru v několikapatrové budově pravděpodobně nebyl. Plameny rychle zachvátily celý objekt, protože v něm bylo dřevěné schodiště.