Za vyhazov z práce postřílel Američan osm lidí a spáchal sebevraždu

Manchester (USA) - Devět lidí přišlo o život ve velkoobchodu s pivem a vínem v Manchesteru v americkém státě Connecticut při řádění zaměstnance, který se mstil za to, že byl propuštěn kvůli porušení pracovní disciplíny. Po příchodu do práce zastřelil manažera firmy, sedm svých kolegů a nakonec i sám sebe. Dva lidi zranil. Sklad, který je v průmyslové zóně nedaleko nákupního střediska, zabezpečili policisté a hasiči. Příbuzní obětí a raněných se shromáždili na pozemcích střední školy, vzájemně se utěšují a čekají na detailní informace o svých blízkých.

Muž, který u firmy pracoval několik let, výpověď nepřijal a při ranní výměně směn začal na přítomné střílet. Ve skladu bylo v tu dobu až 70 lidí. Podle ředitele obchodního oddělení firmy Hartford Distributors Bretta Hollandera ve skladu propukl zmatek umocněný ještě požárem, který se ale podařilo uhasit. Podnik leží 16 kilometrů od connecticutského hlavního města Hartfordu.

Hollander patří k rodině majitelů firmy a řekl, že střelce osobně moc neznal. Několik lidí utrpělo vážná zranění a nejméně jedna osoba zemřela po převozu do nemocnice. Mezi raněnými je i Hollanderův bratranec a náměstek ředitele společnosti. Střelec ho trefil do ruky a do tváře, ale zranění prý život neohrožují.

Telefonát Michala Kubala (zdroj: ČT24)