Netradiční hotel ve Švédsku - noc ve větvích

Harads - Hosté nového netradičního hotelu ve Švédsku budou bydlet ve větvích stromů. Treehotel, tedy Stromový hotel poblíž severošvédské vesnice Harads sice teprve vzniká, jeřáby ho už ale vyzdvihly vzhůru mezi stromy. Hotel bude mít čtyři různé pokoje, každý od jiného architekta.

Největší pozornost přitahuje pokoj, jakési ptačí hnízdo budoucnosti, které bude zavěšeno na jediný strom. „Je to zajímavá budova. Na celém světě takovou nenajdete. Je úplně jedinečná,“ myslí si majitel hotelu Kent Lindvall. 

Hosté budou mít možnost nasávat atmosféru divočiny plnými doušky. Hotel bude navíc nabízet exkurze po okolí. Instruktorka povede hosty do divočiny pěšky, aby si užili pravého lesního ticha a shodili třeba i nějaké to kilo. „Mohli by tu vidět soba, losa a při troše štěstí i medvěda,“ říká instruktorka Anette Selbergová. 

Hotel ve stromech (zdroj: ČT24)

Zájemci o ubytování se už teď jen hrnou. „Máme klienty z Británie, Německa, Řecka i Itálie. Jsou to hlavně Evropané, ale kontaktovali nás i z Nového Zélandu a Austrálie. Nejspíš je fascinuje naše poloha pouhých 60 km od polárního kruhu. Je tu dobrá šance vidět v zimě polární záři nebo v létě bílé noci,“ dodává Selbergová. Za luxus pobytu v ptačím hnízdě si ale hosté připlatí, jednotlivec tu nechá skoro 300 eur, dvojice něco přes 400. 

V říjnu hotel otevře další dva objekty a plány do budoucna jsou ještě odvážnější. „V příštích pěti letech bychom chtěli postavit 24 různých pokojů od 24 různých architektů,“ plánuje majitel hotelu.

Hotel ve stromech
Zdroj: ČT24