Skotská hospoda Na mýtince je na prodej

Edinburg – Uprostřed hlubokého lesa stojí na mýtince hospoda. To není známý námět cimrmanovské hry, nýbrž realita. Ve Skotsku majitelé prodávají hospodu, ke které nevedou žádné cesty a z nejbližší vesnice je to k ní 29 kilometrů. Ian a Jackie Robertsonovi jdou do důchodu, a tak chtějí hospodu prodat.

Majitelé nabízejí hostinec na poloostrově Knoydart za 790 tisíc liber, což je v přepočtu asi 24 milionů korun. Původně byl hostinec kovárnou, před dvaceti lety si zde ale Ian a Jackie Robertsonovi zřídili restauraci. Teď se ale chystají do důchodu.

Restaurace se nachází v odlehlé krajině, z nejbližší vesnice je to sem 29 kilometrů. Dá se sem dostat i lodí po jezeře, to je pak 11 kilometrů. Hospoda je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejzapadlejší v Británii. Je nicméně velmi vítanou zastávkou pro nadšence, kteří lezou po zdejších horách. Jackie říká, že měla restauraci vždycky ráda a považuje ji za „ideálně umístěnou pro ty, kdo mají všeho po krk a chtějí se dostat daleko od toho všeho“.