Igor těsně minul Bermudy

Hamilton - Divoké vlnobití a vichr o rychlosti 150 kilometrů v hodině bičují Bermudské souostroví. Už způsobily záplavy a přerušily přívod elektřiny tisícům domácností. Hurikán Igor, který se k ostrovům přiblížil z Atlantiku, má na mezinárodní škále sílu pouze prvního stupně, ale je zřejmě nejhorší bouří, jaká kdy Bermudy zasáhla. Oko hurikánu těsně míjí západní okraj souostroví.

Bermudy bičoval vítr o síle až 150 kilometrů v hodině. Více než 21 tisíc domácností zůstalo bez proudu. Hurikán by dále měl směřovat na severovýchod a vzdalovat se od pobřeží Spojených států. Přesto budou podle meteorologů východní pobřeží USA i nadále bičovat velké vlny a silný příboj. 

Většina obyvatel Bermud uposlechla varování úřadů, podle kterých měl být Igor nejsilnější bouří od hurikánu Fabian, který si v roce 2003 vyžádal životy čtyř lidí a škody v hodnotě milionů dolarů. Podle experta na hurikány Jeffa Masterse ale Karl během neděle oslabil, když se zbortila jeho vnitřní stěna, jež patří k nejničivějším zónám.