Největší nevěstinec v EU se otevřel ve Španělsku

La Jonquera - Obyvatelé katalánského městečka La Jonquera na španělsko-francouzské hranici řeší, jak se vyrovnat s tím, že jim za humny vyrostl největší nevěstinec v celé Evropské unii. Městečko se tak musí sžívat s negativní reklamou, které se mu dostává opravdu vrchovatě.

Katalánský region Gerona na hranicích s Francií je díky nejstaršímu řemeslu na světě proslulý. Svá těla tu nabízí více než 1 800 prostitutek. Teď se tu otevřel největší nevěstinec v celé Evropské unii. Rozléhá se na 2 700 metrech čtverečných, ve více než 80 pokojích tu pracuje přes 150 dívek. 

Cesta k vysněnému podniku ale nebyla pro majitele Josého Morena úplně jednoduchá, trvalo to čtyři roky, než se vyrovnal se soudními tahanicemi a podnik otevřel. Moreno byl obviněn z obchodování s lidmi, bojoval také za povolení k výstavbě nevěstince. 

Největší nevěstinec v EU je ve Španělsku (zdroj: ČT24)

Teď je podnik Paradise (Ráj) v provozu a legální. Katalánské zákony totiž prostituci legalizují. „Všechna zařízení mají licenci k provozování prostituce. Muži i ženy se tak pohybují v rámci zákona,“ vysvětluje advokát Joaquim Bech de Careda. 

To, co je ve Francii zločinem, je tedy v Katalánsku povolené. A díky blízkosti hranic si sem jezdí užívat hlavně Francouzi, ti tvoří 90 procent klientely. Půlhodinka s prostitutkou je přijde na zhruba 60 eur (přes tisíc korun).