To není panda, ale tele

Campion - V Coloradu se narodilo vzácné tele. Nejenže je miniaturní, navíc ale vypadá jako panda. Má totiž zvláštní zbarvení, na bílé hlavě má kolem očí černé skvrny. Na světě je jen 24 takových krav. Zvláštní zbarvení přitom tele podědilo po otci, který žije na stejné farmě v severním Coloradu. Miniaturní tele má navíc na farmě dalšího malého kamaráda – miniklokana.

Farma v severním Coloradu v Larimer County jako by se zaměřila na zvířecí rarity. V předvečer Nového roku se zde narodilo zvláštní miniaturní tele, malý býček se jmenuje Ben a vypadá jako panda. Až vyroste, bude měřit jen něco přes metr. 

Na farmě je přitom už druhým býkem, který vypadá jako panda. Stejně zbarvený i jeho otec, který se jmenuje Donovan. Vzácná zvířata, která stojí i 30 tisíc dolarů, na farmě nepracují, jsou to domácí mazlíčci. Farmář Chris Jessen, majitel Bena, se ale může chlubit i další vzácností, má i miniaturního klokana. 

Pandí krávy vyšlechtil americký farmář Richard Gradwohl. Trvalo mu to 44 let. Musel vyšlechtit hned osm miniaturních krav, než jejich křížením získal malé „pandy“.