6 let věznili vnučku v koupelně

Dayton - Kvůli věznění devítileté holčičky zatkla policie v severoamerickém Ohiu manželský pár. Dnes devítiletou dívku 6 let drželi v koupelně svého domu ve městě Dayton. Ven vnučku pouštěli jenom, když musela do školy nebo k nim přišla návštěva. Policie se o případu dozvěděla, když se holčička svěřila školní ošetřovatelce. Manželé dívku začali věznit poté, co ve třech letech uhodila svého bratra.

Dívka trávila v podstatě většinu svého života jen na pár metrech čtverečných. Prarodiče ji zavírali do koupelny, měla k dispozici ještě kousek chodby, kterou zabarikádovali skříněmi. Děvčátko v koupelně žilo ve strašných podmínkách, spalo na skládacím lehátku, nedostávalo ani pravidelně najíst. 

„Podmínky byly strašné,“ říká policista z okresu Montgomery Larry Tolpi. Na týrání se přišlo, když se dívka svěřila ve škole ošetřovatelce. Policie prarodiče zatkla. Ti odůvodnili věznění vnučky tím, že se prý neuměla chovat. Do koupelny ji zavírali od tří let, kdy uhodila dvouletého bratra umělohmotným telefonem. 

V domě žili ještě dívčin bratr, kterému je dnes osm let, a dva vlastní synové manželů Hartových, kterým je 12 a 14 let. Žádného z chlapců dvojice nevěznila. Úřady už všechny děti Hartovým odebraly. 

O holčičku se nyní starají psychologové. Ve škole sice žádné problémy dívka neměla, léta vězení na ni ale zanechaly stopy. „Je výřečná a velmi inteligentní,“ uvedl policista. Kvůli hroznému zacházení se prý ale holčička uzavřela do sebe a získala nedůvěru vůči dospělým.