Kate a William jsou i na známkách a pytlících na zvratky

Londýn - Britská pošta dnes představila pamětní známky, které vydává ke svatbě prince Williama a Kate Middletonové. Na známkách jsou jejich oficiální zásnubní fotografie. Aršík se začne prodávat na britských poštách 21. dubna, tedy v den narozenin Williamovy babičky, královny Alžběty II. Dva snímky přetištěné na známkách pořídil loni 25. listopadu fotograf Mario Testino v královském Svatojakubském paláci. Jeden zachycuje snoubence ve formálním oblečení i póze, druhý v uvolněnějším objetí. Do řady kuriózních svatebních suvenýrů přibyl další kousek - pytlík na zvratky s obrázkem královského páru.

Na podobě známek se podílel princ William a konečný souhlas k jejich vydání dala královna. „Domníváme se, že tato série známek bude populární mezi Brity i ve světě,“ uvedl Stephen Agar z britské pošty. Dvě známky na aršíku jsou v hodnotě 1,1 libry a dvě jsou určené pro zásilky první třídy a mají tedy hodnotu 41 pencí. Bude možné je objednat online už od 7. dubna.

Princ William už byl dvakrát na britských známkách. Byl na sérii známek vydaných v srpnu 2000 ke stým narozeninám královny matky a o tři roky později se stal prvním členem královské rodiny, k jehož 21. narozeninám byla vydána pamětní známka.

Oba snoubenci se už rozloučili se svobodou

Podle mluvčího prince Williama se už Kate rozloučila se svobodou. Večírek se měl konat v sídle jedné přítelkyně. Bylo tam jen několik nevěstiných nejbližších, včetně sestry Phlipippy, která jí půjde za svědkyni. V pondělí princova kancelář potvrdila, že loučení se svobodou už má za sebou i William. Podle tisku to bylo o uplynulém víkendu.