Newyorská policie pátrá po sériovém vrahovi

New York - Newyorští policisté našli na pláži nedaleko města ostatky tří lidí. Během několika měsíců tak už na místě objevili celkem osm těl, mezi nimi čtyř prostitutek. Ostatky ostatních se zatím nepodařilo identifikovat. Vyšetřovatelé se domnívají, že jde o oběti sériového vraha.

Loni v prosinci objevili policisté čtyři těla na zarostlém břehu u silnice Ocean Parkway, asi 70 kilometrů od New Yorku. Šlo o ostatky prostitutek, které se na internetovém inzertním serveru Craigslist dohodly na schůzce s klientem, z níž se ale nevrátily a bylo po nich vyhlášeno pátrání. Jejich těla se našla při pátrání po dosud nezvěstné Shannan Gilbertové, která se živila jako společnice. Mezi čtveřicí mrtvých ale nebyla.

Při rozšíření pátrání na další část pobřeží objevili policisté minulý týden půl druhého kilometru od místa prvního nálezu pozůstatky další ženy. V pondělí při důkladném šetření našli další tři mrtvé, jejichž pohlaví zatím neupřesnili. Zatím není jasné, zda jednou z nalezených obětí je i Gilbertová.