V Mexiku objeven další hrob obětí drogových gangů

Mexiko - V improvizovaných hrobech u mexického města San Fernando ve státě Tamaulipas se našlo celkem už 120 těl. Úřady ze zločinu obviňují drogový gang. Tvoří ho převážně bývalí elitní vojáci mexické armády. Oběti údajně odmítly s pašeráky spolupracovat. Masové hroby byly nedaleko ranče, kde brutální gang zabil v minulém roce přes 70 přistěhovalců se Střední Ameriky.

V improvizovaných hrobech u severomexického města San Fernando byla nalezena těla dalších nejméně 32 lidí. Počet mrtvol, které se našly od dubna, tak stoupl na nejméně 120.

Minulý čtvrtek úřady nalezly těla 59 obětí, v pátek pak 13 lidí a v neděli dalších 16. Podle úřadů jde pravděpodobně o pasažéry autobusů, které tudy jezdí ke 160 kilometrů vzdálené hranici se Spojenými státy a které ozbrojenci z pašeráckých band unášejí.

Loni v srpnu bylo na dvoře jedné farmy poblíž města objeveno 72 těl nelegálních středoamerických a jihoamerických imigrantů, kteří se chtěli dostat do USA. Masakr byl přičten na vrub pašeráckého gangu zvanému Zetas.