V Jemenu po střetu pro a protivládních sil další mrtví

Saná – V Jemenu se opět střetli stoupenci prezidenta Sáliha s vojáky přeběhlického generála Muhammada Alího Muhsína. Incident si vyžádal nejméně pět mrtvých, zemřeli jeden armádní důstojník a čtyři policisté. Na jihu Jemenu dál pokračují protivládní protesty ve městě Adenu. Policie rozehnala demonstranty, dva lidé údajně zemřeli.

Příslušníci první obrněné divize přeběhlického generála Muhammada Alího Muhsína se střetli severně od metropole Saná s provládními silami. Ty napadly kontrolní stanoviště opozičních vojáků. Útočily samopaly a raketami. Na místě zemřelo pět lidí.

V jihojemenském Adenu dnes zemřeli dva lidé, čtyři další jsou zraněni. Demonstranti zde vyzývají ke generální stávce, chtěli postavit barikádu na silnici ve čtvrti Mansúra, a ochromit tak dopravu. To jim ale vládní vojáci nedovolili. Rozehnali demonstranty střelbou.

Jemenská opozice už řadu týdnů požaduje odchod prezidenta Sáliha, který je u moci 32 let. Při nepokojích trvajících od února zahynulo podle ochránců lidských práv přes 100 lidí.