Kate má troje svatební šaty

Londýn – Kate Middletonová si nechala ušít troje svatební šaty. Podle britských serverů zadala snoubenka prince Williama zakázku třem různým návrhářům. Troje šaty mají zajistit, aby jejich podoba zůstala utajena až do dne svatby. Pokud unikne do médií některý z vybraných návrhů, Kate si ve svůj velký den může obléct jiné ze zbývajících. Rezervní šaty měla v roce 1981 připravené i Diana Spencerová.

Kate Middletonová podle britských módních kruhů zadala tři různé zakázky. V případě, že podoba některých šatů unikne do médií, bude mít další dvoje, ze kterých si bude moct vybrat.

Zdroje blízké Kate Middletonové odmítly komentovat totožnost návrháře, který má svatební šaty pro Kate ušít. Jsou ale rádi, že podoba šatů zůstane utajena až do dne D.

Princezna Diana měla pro svou svatbu s princem Charlesem připraveny dvoje šaty. Oboje ušila Elizabeth Emanuelová. Palác ale v roce 1981 zvolil opačnou taktiku a jméno návrháře – nikoli podobu šatů - prozradil s dostatečným předstihem před svatbou.

Britská módní publicistka Anne Chertoff tvrdí, že mezi návrháři, kteří dostali zakázku od Kate, je i Jasper Conran. Ten už dříve šil svatební šaty pro dceru princezny Margaret. Conran se nechal slyšet, že by byl velmi rád, kdyby mohl svatební šaty pro Kate ušít.  

Favoritem číslo jedna stále zůstává Bruce Oldfield. V lednu navštívily jeho butik matka a sestra Kate. Oldfield dříve šil i pro princeznu Dianu. Dalšími možnostmi jsou Sarah Burtonová, která šije pro značku Alexander McQueen. Jisté je zatím pouze to, že Kate vybírala jen z britských návrhářů.

Mluvčí královského paláce nechce žádné spekulace ohledně svatebních šatů komentovat: „Slečna Middletonová si chce uchovat pro svatební den aspoň jedno tajemství.“

  • Rezervní svatební šaty princezny Diany autor: Daniel Berehulak, zdroj: Getty Images News http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/25/2467/246617.jpg
  • Lady Diana si nechala ušít svatební šaty u Elizabeth Emanuelové autor: Fox Photos, zdroj: Getty Images News http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/25/2467/246618.jpg