Ďábel nosí Pradu, italský biskup Armaniho

Řím – Sicilský biskup Domenico Mogavero sklidil obdiv svých farníků, když odsloužil jednu z bohoslužeb v mešním rouchu navrženém slavným italským návrhářem Giorgiem Armanim. Farář ze sicilského města Mazara del Vallo se svým luxusním rouchem ušitým ze zeleného hedvábí s vyšitými symboly vinice, pšenice, mušlí a hvězdic se okamžitě stal trhákem módních serverů.

Mogavero řekl, že se za ním jeho farníci otáčeli, zejména ženy. Neměl ale prý v úmyslu změnit uličku kostela v přehlídkové molo. „Nejde o to mít v kostele slavné značky a módu, ale obléct si něco krásného a oslavit tím Boha,“ nechal se slyšet 64letý farář.

Armani je v Pantellerii už 37 let na dovolené a vlastní zde luxusní rezidenci. Pro farnost navrhl čtyři roucha – v zelené, bílé, červené a fialové barvě.

„Jsou uměřená, vyrobená z příjemného hedvábí a vypovídají o důležitosti ceremoniálu,“ říká Mogavero, který se stal farářem v Mazara del Vallo před čtyřmi lety.

Loni v létě farář požádal 76letého návrháře, aby jako dar pro nový kostel v Pantellerii navrhl „krásná, originální a ostrov symbolizující“ roucha. „Až ho letos v létě uvidím, osobně mu moc poděkuji,“ slibuje Mogavero.