Slovenský kanibal zemřel

Bratislava - Slovák podezřelý z přípravy vraždy a kanibalismu dnes krátce po poledni zemřel. Nepřežil střelná zranění, která utrpěl při úterním zatýkání. Po hospitalizaci se s vážnými zraněními podrobil operaci, lékaři ale posléze uvedli, že mu selhávají základní životní funkce. V kritickém stavu zůstává policista, kterého muž během zatýkání postřelil. Případ údajného kanibalství se v historii slovenské kriminalistiky zařadí mezi svého druhu ojedinělé.

Muž chtěl podle policie zavraždit Švýcara a jeho ostatky sníst. Kriminalisté na odhalení pachatele nasadili do akce agenta, který dorazil na dohodnuté místo setkání na východním Slovensku a vydával se za občana alpské republiky. Speciální policejní jednotky údajného kanibala postřelily poté, co neuposlechl jejich výzvy a vytáhl na ně zbraň. Z ní stihl ještě vystřelit a vážně zranit jednoho policistu. Jeho stav dnes nemocnice označila za stabilizovaný, ale kritický.

Policisté u podezřelého našli nástroje, jimiž údajně chtěl vyhlédnutou oběť zabít. Starosta obce, v níž Slovák žil, ho označil za slušného člověka.