Trosky ve zničeném Joplinu uklízí slon

Joplin - Americké město Joplin ve státě Missouri se dál potýká se škodami po ničivém tornádu, které 22. května během deseti minut zabilo přes 140 lidí a třetinu města srovnalo se zemí. Stále se pohřešuje třicet obyvatel. Trosky prohledávají záchranné týmy, které mají neobvyklého pomocníka - slona z kočovného cirkusu.

Členové cirkusu Picadilly v životě nezapomenou na to, co uviděli v Joplinu. Během kočování se dostali i do zcela zdevastovaného města. Místo vystupování a publika je tu čekala jen hromada sutin. „Měli jsme tady dneska hrát, ale místo toho budeme vystupovat později v nemocnici. Máme slony, tak s nimi odtáhneme, co můžeme,“ hlásí principál.

Místní zase v životě neviděli, aby vraky aut uklízel zapřažený slon. Tlustokožec pracoval s rozvahou a přesně na povel. Většina lidí byla za pomoc vděčná, ale dost jiných na něj hledělo s nedůvěrou: „Ti lidé od cirkusu nám opravdu chtějí pomoci, ale není to dobrý nápad.“

Slon pomáhá uklízet po tornádu (zdroj: ČT24)

Zítra už bude slon s lesklou čabrakou předvádět kousky pod šapitó. V Joplinu ale zůstane v paměti lidí, kteří začínají počítat letopočet od nuly.

Cirkusový slon pomáhá uklízet trosky v Joplinu
Zdroj: ČT24