Monako se připravuje na knížecí svatbu, nevěsta vsadila na Armaniho

Monako – Neuplynuly ani dva měsíce od britské královské svatby a už se chystá další významný sňatek. Už 2. července se monacký kníže Albert II. ožení s bývalou plavkyní Charlene Wittstockovou. Dva týdny před monackou slávou vrcholí přípravy, znám už je seznam hostů. Přijede evropská smetánka. Protagonisté svatby roku britský princ William a jeho manželka Kate ale budou chybět. Jsou totiž v té době na návštěvě v Kanadě.

Snoubenci kníže Albert II. a jeho dlouholetá přítelkyně Charlene Wittstocková absolvují 1. července civilní obřad, o den později se pak bude konat církevní svatba a následně slavnostní hostina. 

Na svatbu monackého knížete přijede španělský korunní princ Felipe s manželkou Letizií, švédská princezna Victoria s manželem, britskou královskou rodinu zřejmě bude reprezentovat korunní princ Charles s manželkou Camillou.

Kromě zástupců královských rodin se svatby zúčastní i přední evropští politici. Pozván je francouzský prezident Nicolas Sarkozy, ten ale zřejmě dorazí bez manželky Carly Bruniové, která je těhotná. Pozvánku dostali i prezidenti Libanonu, Irska a Estonska, jejichž země letos Albert II. navštívil. Chybět nebudou ale ani celebrity, přijedou se podívat například návrhář Carl Lagerfeld nebo zpěvák Andrea Bocelli. 

Média stejně jako u britské královské rodiny pátrají po tom, jaké šaty bude mít nevěsta. Ta ale na rozdíl od vévodkyně z Cambridge nedělá takové tajnosti. Wittstocková už například prozradila, že svatební róbu ji ušije slavná dílna Giorgia Armaniho. Odborníci se proto domnívají, že šaty budou ženské a nápadité. 

Svatební hostinu má na starosti slavný francouzský šéfkuchař Alian Ducasse. Ten chystá středomořské menu, na jeho přípravu přitom využije místní suroviny z usedlosti Rocagel, který patří knížeti Albertovi II. 

Na svatební cestu odjedou novomanželé do Jihoafrické republiky, odkud Charlene pochází.

Suvenýry k monacké svatbě
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain