Podivné bankovní přepadení: Dejte mi dolar, já počkám na policii

Severní Karolína - Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Beze zbytku toto úsloví naplnil jeden Američan ze Severní Karolíny. Protože je vážně nemocný a nemá peníze na zdravotní pojištění, rozhodl se poprvé v životě spáchat trestný čin. Přepadl banku. Jeho cílem totiž bylo dostat se do vězení, kde dostane lékařskou péči zadarmo.

Ve svých 59 letech se James Verone odhodlal k promyšlené loupeži. Potřeboval k lékaři, neměl ale práci, a tudíž ani peníze na pojištění. Přišel proto beze zbraně do pobočky banky RBC v Severní Karolíně a předal pokladní lísteček: „Stálo na něm: Tohle je přepadení, dejte mi prosím jeden dolar,“ popisuje sám pachatel James Verone.

Následně pokladní v klidu řekl, že si počká na policii, a sedl si na lavičku do haly. „Je to poprvé, co jsem se dostal do křížku se zákonem. Ale jsem logický člověk a tohle mělo svou logiku,“ vysvětluje James. 

Američan ze zoufalství přepadl banku (zdroj: ČT24)

Má totiž výrůstek na hrudníku, problémy s ploténkami a levou nohou. Ve vězení dostane zdravotní péči zadarmo. Doufal, že si tam posedí tři roky, plán mu ale nevyšel úplně. Policie ho díky malé sumě obvinila jen z krádeže, a ne z loupeže. Navíc nebyl nikdy trestaný. Hrozí mu tak nanejvýš rok.