V Tatrách se zřítila česká turistka

Západní Tatry - V Západních Tatrách zemřela po pádu ze 150metrové výšky česká turistka. Čtyřiašedesátiletá žena se zřítila z horského sedla mezi Ostrým Roháčem a vrchem Plačlivé. Příčinou byl podle záchranářů asi silný vítr a mokrý terén. Jiný český turista zahynul včera na túře v rakouských Alpách. Při výstupu na Ellmauer Halt v Tyrolsku se zřítil do hloubky 200 metrů.

Slovenská horská služba uvedla na svých internetových stránkách: „Možnou příčinou nešťastného pádu mohla být kombinace silného větru, který tam foukal, a mokrého terénu. Sníh, který napadl před třemi dny, pomalu taje. Následkem toho je mokrá tráva i skály, přičemž tyto skály jsou ráno ještě namrzlé.“ 

Na místo neštěstí vyrazilo 15 záchranářů, kteří tělo čtyřiašedesátileté Češky snesli z hor. Kvůli už dvěma smrtelným případům na tomto horském sedle záchranáři vyzvali turisty k vyšší opatrnosti v Západních Tatrách.

Ve švýcarském Lauterbrunnenu v kantonu Bern dnes odpoledne zahynul i 36letý český parašutista. Při seskoku ze skály, takzvaném basejumpingu, narazil do stěny masivu, uvedla švýcarská tisková agentura SDA.