Mohutný požár římského nádraží se obešel bez obětí

Řím - Velký požár dnes ráno zachvátil nádraží Tiburtina na severovýchodě Říma a způsobil zpoždění řady vlakových spojů. Vzniklé hmotné škody jsou podle mluvčí italských státních drah (FS) Mariny Solazziové „enormní“, žádná zranění ale nebyla hlášena. Příčina požáru se vyšetřuje.

Nádraží Tiburtina bylo zcela uzavřeno. Ještě dopoledne bojovalo na místě s ohněm asi sedm hasičských týmů. Podle starosty Říma Gianniho Alemanna byl požár odpoledne už pod kontrolou, i když hasiči v objektu nádraží stále pracovali a z budovy se valil hustý tmavý kouř. Alemanno také přes novináře vyzval obyvatele v okolí nádraží, aby neotevírali okna svých bytů. Italské dráhy pak občany vyzvaly, aby se dnes pokud možno cestování vlakem vůbec vyhnuli.

Až několikahodinové zpoždění nabraly především spoje na trasách do Milána a Neapole. Kvůli požáru se římskému nádraží také musel vyhnout vysokorychlostní vlak z Milána, který skončil ve Florencii a dále už nepokračoval. Linka metra, která vede pod nádražím, sice nebyla ohněm přímo zasažena, ale kouř do metra pronikl, a metro proto bude znovu otevřeno až v pondělí.