Čínskému chlapci vyoperovali z hlavy meč

Peking – Čínští chirurgové úspěšně dostali z hlavy patnáctiletého chlapce půlmetrový meč. Čang Pin pozval k sobě domů skupinu svých vrstevníků. Jeden z jeho kamarádů přitom přinesl japonský meč. Když si pak se zbraní hráli, najednou se meč zabodl Čangovi přímo mezi oči.

„K nám domů mě přišli navštívit tři spolužáci. Můj kamarád stál s mečem asi tři metry ode mě. Ani nevím, jak se mu to podařilo, ale najednou mu meč vyklouzl a letěl přímo na mě. Pak jsem ucítil ostrou bolest a z hlavy mi začala crčet krev,“ popisuje patnáctiletý mladík. 

Okamžitě ho odvezla sanitka do místní nemocnice, lékaři mu tady ale řekli, že nemají dost zkušeností, aby mu mohli meč z hlavy odstranit. Poslali ho proto do jiné nemocnice, vzdálené asi 4 hodiny cesty. Tady mu konečně chirurgové pomohli. 

Po náročné operaci se podařilo lékařům meč z hlavy odstranit, aniž by Čang měl nějaké následky. „Naštěstí meč nezasáhl ani tepny ani žádné důležité nervy, jinak by to byl asi úplně jiný příběh,“ řekl jeden z operujících lékařů.