Obamovi je 50

Washington – Americký prezident Barack Obama slaví 50. narozeniny. Už včera oslavoval na večírku v Chicagu, kde zároveň vybíral peníze na další prezidentskou volební kampaň. Další oslava ho čeká dnes v Bílém domě. Obama se ujal úřadu v roce 2009 jako 44. prezident Spojených států a je prvním Afroameričanem v této funkci.

V Chicagu v noci na dnešek Obama uspořádal svůj první narozeninový večírek. Spojil jej s výběrem peněz na volební kampaň. Na party v historické Aragonské tančírně pozval asi tisícovku hostů, ti si během večera vyslechli zpěv Jennifer Hudsonové a kapely OK Go nebo hru na piano Herbieho Hancocka. 

Dnes se chystají oslavy ve Washingtonu, poté se prezident vydá na víkend do venkovského sídla amerických prezidentů v Camp Davidu, kde se chystá oslavit své jubileum v rodinném kruhu. 

Barack Obama je prezidentem USA od roku 2009, zatímco při svém nástupu bořil žebříčky popularity, teď přízeň veřejnosti rapidně klesá. Mohou za to především ekonomické problémy USA. Navíc Obama sliby, které lidu dával před svým zvolením, plní jen pomalu.