Severoirská policie zadržela českého kuplíře

Londýn - Severoirská policie zadržela 29letého Čecha, který údajně vedl gang, jenž dopravoval do Velké Británie východoevropské ženy a sexuálně je vykořisťoval. Policejní akci předcházelo tříměsíční pátrání. V jeho rámci byli zadrženi také další muž a jedna žena a bylo osvobozeno šest předpokládaných obětí gangu. Proti Čechovi bylo vzneseno obvinění ze sexuálního vykořisťování a z provozování nevěstince. Jeho propuštění na kauci soud odmítl.

Podle prokuratury byly ženy přiváženy do nevěstinců v oblasti Belfastu. Často si prý myslely, že je čeká práce v modelingu. Český vůdce gangu jim údajně zabavoval 80 procent výdělku, přičemž jejich sazba byla 100 liber (2 800 korun) za půl hodiny a 160 liber za hodinu služeb.

Obhájce zadržovaného Čecha řekl, že údajné oběti pracovaly v sexuálním průmyslu v České republice a že jeho klient jim jen pomáhal k lepším výdělkům. Vyhledával je prý pomocí internetu a říkal jim, že v Severním Irsku si mohou vydělat víc. „Všechny sem přišly ve skutečnosti jako ekonomické migrantky,“ řekl advokát.