Chronický zloděj bagrů dostal 4,5 roku

Londýn - Soud v anglickém Nottinghamu poslal na 4,5 roku do vězení Stevena Regana. tem ukradl bagr, ve kterém pak zběsile ujížděl před policií, přitom způsobil značné škody. Soudce přesvědčily k přísnému trestu záběry z policejního vrtulníku, na kterých je vidět zběsilá jízda, i to, jak ve snaze uprchnout Regan ujel ze silnice na místní hřbitov. Soudce vzal v úvahu i to, že obžalovaný nekradl těžkou techniku poprvé. Za poslední rok a půl si přisvojil nejméně šestnáct bagrů. Po vypršení půlky trestu může vášnivý zloděj bagrů požádat o podmínečné propuštění.

Steven Regan uháněl v ukradeném bagru po ulicích městečka Church Warsop více než 30kilometrovou rychlostí. Jenže ho doháněla policie. Chtěl jim ujet do parku a vzal to i s bagrem přes hřbitov, kde zničil i několik pomníků. Zběsilou jízdou, po které skončil v policejních poutech, stihl způsobit škody za 15 tisíc liber. 

Když viděl soudce video, na kterém bylo vidět Stevenovo řádění v bagru z policejního vrtulníku, neměl nad ním slitování. Regan se navíc ke všemu přiznal, a to i k tomu, že za poslední rok ukradl nejméně 16 bagrů. Dostal 4,5 roku vězení a navíc zákaz řízení na pět let.