Kvůli sporům s manželkou postřílel v kadeřnictví osm lidí

Los Angeles – Osm lidí zemřelo při střelbě v kadeřnickém salónu ve městě Seal Beach v Kalifornii. Podle úřadů šest lidí zabil útočník na místě, dva další podlehli zraněním v nemocnici. Jeden člověk je v kritickém stavu. Podezřelého muže policie zadržela asi kilometr od místa činu. Chtěl si vyřídit účty s bývalou manželkou, s níž se pře o opatrovnictví syna.

Šílený střelec vtrhl v době oběda do kadeřnictví v Seal Beach. Měl na sobě neprůstřelnou vestu a byl ozbrojen. Jakmile vešel, začal střílet po lidech, kteří byli uvnitř. Všichni se snažili utéct. Jenže útočník na místě zastřelil šest lidí, další postřelil – dva z nich zemřeli v nemocnici.

Policie střelce dopadla nedaleko místa činu. Podle vyšetřovatelů byl po zuby ozbrojen, další zbraně měl v autě. Při zatýkání spolupracoval a nekladl odpor. Komplice neměl. Podle místních médií jde o bývalého vojáka, který v minulosti pracoval i jako kapitán nákladní lodi. Toto místo ale prý opustil po lodním neštěstí a trpěl posttraumatickou stresovou poruchou. Byl manželem jedné z kadeřnic, která na místě útoku pracovala. Bývalý pár se u soudu přel o opatrovnictví svého osmiletého syna.