Singapurští pejsci si žijí jako v bavlnce

Singapur - Bahenní zábaly, masáže, bublinková koupel nebo tradiční východoasijská terapie. Komu by se to nelíbilo? Jenže luxusní lázně v Singapuru mají neobvyklou klientelu – domácí mazlíčky. A jejich majitelé platí za to, aby své miláčky nechali rozmazlovat všemožnými procedurami, nemalé peníze.

Japonský špic Cupcake si užívá svých 20 minut luxusu. Stará se o něj sám zakladatel a ředitel lázní. Nejdřív nanese léčivý zábal z minerálního bahna. To je dovezené až z Francie a míchá se s květovou vodou z Japonska. Následuje terapie pomocí infračerveného elektromagnetického záření, které prohřívá tělo, podporuje prokrvení tkání a zabíjí bakterie působící kožní problémy. Pak přijde na řadu horká ozónova mlha. Ta čistí srst, posiluje její kořínky, a preventivně tak pomáhá proti nadměrnému pelichání. Jako sladká tečka na konec přichází masáž.

„Zvířata jsou nám v mnohém podobná, také jsou ráda rozmazlována. Poznám na něm, jak se cítí, a vím, že se mu tu líbí. Pro zvířata je to podle mě dobré. Když se odtud vrací domů, je jim dobře. Jsou umytá a osvěžená, to je taky výhoda pro nás,“ myslí si psův majitel Saun Khoo.

Jenže tahle nadstandardní péče rozhodně není zadarmo. Majitel v lázních za tuhle proceduru nechá v přepočtu od 1 100 do 3 500 korun. A levné nejsou ani další položky v nabídce - léčebné procedury, které se opírají o východoasijskou medicínu vyjdou asi na 1 700 korun. Vycházejí třeba z japonské techniky reiki, které pracuje s energií těla. Nebo třeba z čínského moxování, kde se zas nahřívají akupunkturní body. To potřebuje zlatý retriever Oskar, který má problémy s klouby. Nahřívání zapáleným sušeným pelyňkem mu uleví od bolesti. „Když se zákazníci podívají na ceník a na procedury, které nabízíme, jsou překvapení. To, co nabízíme, znají skutečně jen jako procedury určené lidem. Majitelé se ale nerozpakují to svým mazlíčkům dopřát, protože je berou jako své děti,“ říká ředitel lázní Marcus Khoo.

Lázně ale nejsou zaměřené jen na psy. Kočky ocení třeba bublinkovou koupel. Je totiž perfektní pro zvířata, která se nerada celá ponoří do vody. Voda prosycená bublinkami proudí i ze sprchy, která navíc promasíruje záda. Očista eliminující pach je pro majitele zvířat ve vlhkém tropickém prostředí Singapuru důležitá. Výhoda pro zvířata – metoda odstraňuje špínu a nemusí se přitom používat mýdlo nebo šampón.

Majitelům zvířat je samozřejmě k dispozici i salón krásy, kde vzhled jejich mazlíčků vyladí podle posledních trendů. Lázně nabízejí i hlídání přes den nebo dokonce dlouhodobé ubytování. Během všech procedur, v místnosti na hraní nebo v kójích sledují zvířata webové kamery – jejich majitelé tak mají přehled třeba i během dovolené. „Naší politikou je transparentnost. Proto máme prosklené stěny a webové kamery, na kterých majitelé vidí přes internet, co se s jejich mazlíčkem děje. Vidí, že je spokojený a užívá si,“ dodává Khoo.  

Jen samotné přespání v hotelu a strava vyjdou až na 1 600 koruna za noc – podle velikosti zvířete. Nezbývá než doufat, že si mazlíčci za takové peníze skutečně užívají to, co jim jejich majitelé chtějí dopřát.

Luxusní lázně pro zvířata (zdroj: ČT24)