Clintonovou i kameramany překvapil polonahý nosič pochodní

Honolulu – Mezi hrdiny internetových videí s vysokým počtem zhlédnutí se zařadila také americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová. Zásluhu na tom nemá ani tak ona sama, jako další účastník záběrů – čtyřiadvacetiletý Chester Centino, který téměř nahý proběhl za Clintonovou přesně v okamžiku, kdy ji kamery snímaly během návštěvy Havajských ostrovů. Od polonahého muže se však nejednalo o účelovou provokaci, ale pouze běžnou pracovní rutinu.

Chester Centino už řadu let zapaluje desítky pochodní ve vesnici na jednom z Havajských ostrovů. Jako nosič pochodní provádí tuto činnost vždy pouze v bederní roušce a od formy i času svého každodenního „rituálu“ nechtěl slevit ani při návštěvě šéfky americké diplomacie.

„Ujistil jsem se, že s tím ochranka nebude mít problém. Řekl jsem jim, že budu mít zapálenou pochodeň a v ruce lasturu i co budu mít na sobě. Řekli, že jim to nevadí,“ řekl Chester. Ve vesnici, kde Clintonová zrovna pobývala, měl za úkol zapálit nejméně polovinu z 90 pochodní. Svou práci dělá už 7 let, šest dní v týdnu vždycky po západu slunce. Nejspíš ho ale nikdy nenapadlo, jakou slávu mu zapalování pochodní přinese.

K vyznění videa přispívá i sympatická bezprostřední reakce Clintonové, která vtipný moment doprovodila překvapeným smíchem a otázkou směrem ke kameramanům.

Video s probíhajícím Havajcem už viděly tisíce lidí (zdroj: ČT24)