Český kuplíř toho má v Ulsteru asi na svědomí více

Londýn - Severoirští policisté ve spolupráci s českými kolegy objevili dalších 15 možných obětí gangu, který dopravoval východoevropské ženy do Belfastu a sexuálně je zde vykořisťoval. Z vedení gangu byl v Ulsteru v létě obviněn 29letý Čech, jehož žádost o propuštění na kauci dnes místní soud opět zamítl.

Vyšetřující soudce dnes vyzval policii, aby dokončila vyšetřování co nejdříve, především vyslechla 15 nově odhalených dívek a zjistila, zda se jedná o oběti, nebo ne. Naznačil, že zatím není jasné, zda bude dostatek důkazů pro postavení Čecha před soud. Bylo proti němu vzneseno obvinění ze sexuálního vykořisťování a z provozování nevěstince.

Čech byl zadržen koncem srpna, v rámci tříměsíčního pátrání byli zadrženi také další muž a jedna žena. Prokuratura tehdy uvedla, že ženy byly umisťovány do nevěstinců v oblasti Belfastu. Často si prý myslely, že v Belfastu je čeká práce v modelingu. Český vůdce gangu jim údajně zabavoval 80 procent výdělku. Obhájce zadržovaného Čecha s bydlištěm v Belfastu obvinění popřel. Řekl, že údajné oběti pracovaly v sexuálním průmyslu již v České republice a že jeho klient jim jen pomáhal k lepším výdělkům, a to s jejich souhlasem.