Zákeřný krokodýl tentokrát schlamstl sekačku

Sydney – Krokodýl Elvis, proslulý svými útoky na hlučné stroje, dostal tentokrát zálusk na sekačku na trávu. Zvíře se vrhlo po sekačce s běžícím motorem, když chtěl pracovník zahrady posekat okolí jeho bazénu. Do zoologické zahrady u australského Sydney se Elvis dostal z volné přírody před třemi lety, když začal útočit na rybářské lodě.

Padesátiletý krokodýl se do sekačky zakousnul a nepustil nikoho do blízkosti svého úlovku. Pečovatelům se nakonec podařilo jej odlákat pomocí šťavnatého klokaního masa. Jednomu z nich se podařilo vylovit z bazénu nejen sekačku, ale i dva vylomené Elvisovy zuby. To bylo nutné proto, že by mohly ucpat filtrování bazénu.

Elvisovy vylomené zuby
Zdroj: ČT24

Libby Bainová, mluvčí parku Gosford:

„Takoví jsou krokodýli. Když jednou něco mají, drží se toho a je nebezpečné je přimět kořist pustit. Ani když ztratí krokodýl zuby, není to žádný problém, protože mu vždy dorostou.“

Elvis má pět metrů a asi 500 kilogramů, dříve žil u severního pobřeží u města Darwin. „Je to zákeřný krokodýl, skutečné monstrum,“ říká Bainová. „Už jsme se dvakrát snažili dát ho dohromady s krokodýlí dámou, ale pokaždé ji zabil,“ dodala.

Australský krokodýl sebral sekačku (zdroj: ČT24)