Jak na nevěru? Indonéské ženy dostanou výplaty svých mužů

Jakarta - K inovativnímu kroku, který má zabránit mužům vydržovat si milenky, sáhly úřady v severní Indonésii. Ženatým státním zaměstnancům začnou posílat výplaty na účty jejich manželek, aby tak muži neměli peníze na nemanželské vztahy. Včera o tom napsal zpravodajský server BBC News.

Vláda provincie Gorontalo začne posílat výplaty přímo manželkám od března. Mnoho žen si prý stěžovalo, že nemají přehled o výplatě svého muže, i na to, že jim manželé „dávají jen nějaké peníze na jídlo“. Manželky pak muže podezíraly, že si peníze nechávají, aby si mohli vydržovat milenky.
   
„Tato záležitost nás velmi znepokojuje,“ řekl BBC mluvčí místní vlády Rudi Iriawan. „Proto věříme, že nejlepší bude platy ženatých zaměstnanců posílat na účty jejich manželek,“ dodal s tím, že „každý cent výplaty tak bude moci být použit na pokrývání výdajů na domácnost, místo na takové věci, jako jsou nemanželské aféry.“

Někteří zaměstnanci s novou politikou souhlasí. „Moje žena má stejně kdykoliv přístup na můj účet, má totiž kartu ATM,“ řekl Sálih Yúsuf z Gorontala. V případě mužů, kteří mají více žen, bude plat posílán pouze manželce legální.