Infarktový gril - restaurace, která zdravou výživu neuznává

Las Vegas - Hitem posledních let se stala zdravá výživa. V americkém Las Vegas ale láká zákazníky podnik, který zvolil jinou strategii. Hrdě se totiž hlásí k tomu nejnezdravějšímu jídlu. Jméno dostal Heart Attack Grill (Infarktový gril). Jeden zákazník tam teď ovšem zkolaboval, když snědl obří hamburger. Loni navíc zemřel ve 29 letech Blair River, jenž byl tváří restaurantu. Do povědomí Američanů se dostal svým pověstným menu tučných hamburgerů, mléčných koktejlů a hranolků smažených na sádle.

Mottem restaurace Heart Attack Grill je „Chuť, pro kterou stojí za to umřít“. Teď jeden z hostů skutečně infarkt dostal. „Přišla jedna ze sestřiček a řekla: 'Doktore Jone, máme tu pacienta s potížemi',“ vzpomíná majitel restaurace Jon Basso. 

Doktor Jon ale mohl jen zavolat pohotovost. Ve skutečnosti je totiž majitelem grillu a převleky nosí i servírky a kuchaři. Hosté dostanou místo ubrousku nemocničního andělíčka a soutěží o titul Pacient týdne. „Tohle je svatyně nezdravého jídla a za tím si stojíme. My vám dáme to, co chcete,“ prohlásil Basso.

Tvrdí, že se živil jako odborník na výživu. Teď si naopak zakládá na nezdravém stravování. „Jo-jo efekt nehrozí. Osobně vám garantuji, že váha stabilně poroste,“ konstatoval majitel Infarktového grillu. 

Hitem restaurace je téměř kilový hamburger Čtyřnásobný by-pass. Nenajdete v něm jediný lístek salátu, zato je v něm obsaženo kolem osmi tisíc kalorií. Tedy o 6 tisíc víc, než by měl za den pozřít průměrný muž.

Blair River
Zdroj: ČT24

Obézní lidé nad 160 kilo se nají zadarmo

Restaurace si ale tlouštíky hýčká. Ti nad 160 kilo měli v rámci reklamní kampaně jídlo zadarmo. Mluvčí grilu Blair River vážil dokonce přes 250. Loni zemřel kvůli komplikovanému zápalu plic. Bylo mu 29. Denně přitom chodil kolem cedule „Pozor: tenhle podnik je nebezpečný pro vaše zdraví“. 

River zemřel na komplikace spojené se zápalem plic. Podle listu The Arizona Republic měl přitom velké životní plány, o vysoce kalorické stravě chtěl natočit propagační film. Pokud se zrovna nevěnoval svým nezdravým koníčkům, pracoval jako finanční poradce místní univerzity.

USA: chuť pro kterou se umírá (zdroj: ČT24)