Explozi kotle v chemičce nepřežil jeden člověk

Dortmund – Při výbuchu v chemické továrně ve městě Marl nedaleko Dortmundu zemřel nejméně jeden člověk. Další dva lidé jsou zraněni, jeden z nich má velmi vážné popáleniny. Zřejmě explodoval kotel. Na místě zasahovali hasiči. Úřady na několik hodin vyzvaly obyvatele, aby nevycházeli z domů a aby utěsnili všechna okna.

Muže s vážnými popáleninami hasiči vyprostili, vrtulník ho pak dopravil do nemocnice. Hospitalizován musel být i jeden hasič, který se nadýchal kouře. Záchranáři později večer našli ještě tělo dalšího člověka. 

Podle policie zřejmě explodoval kotel, ve kterém se zpracovávají meziprodukty pro výrobu umělých hmot. Proč došlo k výbuchu, se zatím neví.

Z místa výbuchu stoupal hustý černý dým a táhnl se směrem na jih. Nebylo jasné, zda není kouř jedovatý. Místní úřady proto z preventivních důvodů vyzvaly obyvatele, aby se vyhnuli pobytu na otevřeném prostranství a aby utěsnili okna. 

Na místě zasahovala asi stovka hasičů. Likvidaci následků výbuchu jim ale ztěžovalo to, že kvůli chemickým látkám nemohli požár hasit vodou.