Slavný tlustý kocour Meow domňoukal…

Santa Fé (USA) - Nejen lidem, ale i zvířatům se může stát obezita osudnou. V sobotu zakončil svou životní pouť slavný kocour Meow z Nového Mexika, který to dotáhl na úctyhodných 17 kilogramů. Oranžovo-bílé dvouleté zvíře se pokoušeli dát dohromady v útulku, kam ho dal jeho 87letý majitel, který už si s mackem nevěděl rady.

V době, kdy kocour skončil v útulku, měl dokonce přes 18 kilo, ale tamním veterinářům se během měsíce podařilo jeho váhu alespoň drobet snížit. Nebylo to ale dost natolik, aby ho zachránili. Měl problémy s dechem a příčinou jeho smrti podle všeho bylo selhání plic nebo srdce. Podle původního plánu měl shodit alespoň pět kilo. Srovnatelné kočky by měly vážit od čtyř do šesti kilogramů. Tloušťka dělala zvířeti problémy při každém pohybu, roztomilý hubnoucí kocour se ale stal v USA televizní celebritou.

„Je nám líto, že je Meow po smrti, ale zároveň doufáme, že jeho boj s kilogramy přiměje ostatní páníčky dbát o zdraví svých zvířecích kamarádů. Obezitu bychom ignorovat neměli,“ uvedla Mary Martinová ze Santa Fe Animal Shelter & Humane Society. Poděkovala také všem, kdo si neodolatelného kocoura zamilovali a zajímali se o to, jak si při odtučňovací kúře vede.