Pomatená Francouzka za chaos v letadle stíhána nebude

Washington - Francouzka, kvůli níž muselo v úterý ve Spojených státech nouzově přistát letadlo na lince z Paříže do Severní Karolíny, nakonec vyvázne bez trestu a pošlou ji zpátky do Paříže. Letadlo se 188 lidmi na palubě eskortovaly na letiště v Maine dvě stíhačky. Pasažérka totiž předala personálu letadla vzkaz, že má v těle voperovaný předmět, který nemůže kontrolovat. Podle médií je psychicky nemocná. O jejím vydání bez soudního stíhání v USA rozhodl federální prokurátor.

Jednačtyřicetiletá Lucie Zeeková Marigotová předala na palubě personálu písemný vzkaz, na němž stálo, že má v těle voperovaný možná nebezpečný předmět. Francouzsky psaný text uváděl, že je žena „obětí skupiny doktorů“ a že má „v těle objekt, nad nímž nemá žádnou kontrolu“. Personálu sdělila, že neví, zda je tento objekt nebezpečný pro ni nebo i pro jiné lidi. Při pozdější lékařské prohlídce v USA se na jejím těle nenašly žádné stopy chirurgického zákroku. Žena je původem z Kamerunu a podle všeho je duševně chorá. Jeden z pasažérů řekl, že se během cesty hodně potila a dělala potíže.

Letoun společnosti US Airways se 179 cestujícími a devítičlennou posádkou musel let přerušit a přistát na letišti Bangor ve státě Maine.

Let, který musel být odkloněn kvůli duševně nemocné Francouzce
Zdroj: ČT24

Před neplánovaným přistáním posádka cestujícím oznámila, že vzhledem k mimořádně silnému bočnímu větru je třeba doplnit palivo. Po přistání se pak ale jeden z pilotů omluvil za to, že posádka cestující obelhala. Letadlo po přistání v Maine pokračovalo do Charlotte v Severní Karolíně.