V Moskvě zbili dalšího novináře

Moskva - Ruská média informují o novém brutálním útoku na novináře. Neznámí útočníci pobodali rozhlasového moderátora Sergeje Aslaňana. Podle lékařů má dvacet bodných ran a otřes mozku. Je po operaci a leží na jednotce intenzivní péče. Pachatele tamní policie zatím nechytila. Média už spekulují, že šlo o akci náboženských extremistů. Novinář totiž nedávno kritizoval islám.

Aslaňana neznámý muž vylákal z domu na ulici, tady ho pak brutálně útočníci napadli. Měl dvacet bodných ran a otřes mozku. Lékaři ho operovali, teď leží na jednotce intenzivní péče. V ohrožení života ale není. V nemocnici ho hlídá policie.   

Kdo za útokem stojí, není zatím jasné. Spekuluje se ale, že jde o odplatu islamistů za nedávné Aslaňanovy výroky proti proroku Mohamedovi. Aslaňan kvůli tomu dokonce čelí několika žalobám. 

Útoky na pracovníky médií jsou v Moskvě časté. Počátkem letošního dubna neznámí pachatelé surově zbili novinářku Jelenu Milašinovou z opozičního listu Novaja gazeta. Redaktorce ukradli peníze a notebook, vyrazili jí zuby a napadli ji pěstmi a dřevěnou tyčí. Počátkem listopadu 2010 byl v centru Moskvy ubit téměř k smrti redaktor listu Kommersant Oleg Kašin.