Po přestřelce zemřeli v Mexico City tři agenti

Mexico City - Na letišti v Mexico City se střílelo. Při nepovedeném zatýkání tam zabili dva policisté podezřelí z pašování kokainu tři federální agenty. Oba muži jsou na útěku. V hlavním městě je míra zločinu spojeného s drogami menší než ve zbytku země, v celém Mexiku kvůli tomu ale zemřelo za pět let už 55 tisíc lidí.

„Když byli domnělí pachatelé obklíčeni policisty, začali na ně střílet,“ uvedla mexická policie v prohlášení. Dva policisté zemřeli na místě, jeden po převozu do nemocnice. Podle svědka byli útočníci přestrojeni za policisty. Po přestřelce prý nebyl nikdo zatčen.

Podle televizní stanice Milenio se včera střílelo před devátou hodinou ranní místního času (odpoledne SELČ) v části druhého terminálu, kde se nachází restaurace s rychlým občerstvením. Slyšet prý bylo nejméně 14 výstřelů, po kterých mezi lidmi propukla panika. Bezpečnostní síly pak místo činu uzavřely. Letový provoz prý narušen nebyl.

V Mexico City se střílelo
Zdroj: ČT24

Násilí spojené s obchodem s drogami si v Mexiku za posledních pět a půl roku vyžádalo asi 55 tisíc obětí. Hlavní město Mexiko má ve srovnání se zbytkem země dosud relativně nízkou míru vražd. Při vyřizování účtů mezi gangy tu bylo loni zabito asi 300 lidí.