Mladý pár „ulovil“ v Jižní Karolíně žraloka

Washington/Sydney - Šokem i slávou na internetu skončilo rybaření mladého páru v Jižní Karolíně. Kamerou zachytil žraloka, který sebral úlovek, když ho dvojice zrovna vytahovala z vody. Nejdelších deset minut v životě zase prožili dva potápěči v Austrálii - harpunami drželi v bezpečné vzdálenosti velkého bílého žraloka, dokud se šťastně nedostali zpátky na loď.

Když se Nathan Podmore a Dave Richards ponořili do moře při pobřeží Západní Austrálie, poslední věc, kterou očekávali, že naleznou mezi nimi a jejich malou lodí, byl 12 stop dlouhý bílý žralok.

Richards měl s sebou kameru a nahrával scény zobrazující potápěče odrážející kroužícího žraloka harpunami a noži, píše server updatednews.ca.

Překvapivý úlovek v Jižní Karolíně (zdroj: ČT24)

Oba cítili přítomnost žraloka ještě před tím, než ho uviděli. Potápěči byli asi 150 metrů od své lodi. Místo toho, aby se k ní pokoušli doplavat, snažili se zůstat v klidu.

Žralok kolem nich kroužil celé tři minuty. „Měli jsme štěstí a dostali se z toho. Byli se tam ale potápět poblíž jiní kluci, a tak jsme museli jít a dostat je ven z vody,“ podotkl Richards.